`ȥ֩`Louboutin Pumps ShoesNike Kobe shoestall ugg bootsuggs boots for salecheap ugg bootschristian louboutin pumpstimberland 8 inch bootsGHD MK4 Gold Stylerchristian louboutin
Αρχική Ο σύλλογος Στίβος Δρόμοι αντοχής Τρίαθλο Links Προκυρήξεις Άρθρα Αθλητές Νέα Φωτογραφίες

Νέα


• Στίβος • Δρόμοι αντοχής • Τρίαθλο

Στίβος


[27 Νοέ 09]

Διαμαρτυρία του Συλλόγου μας στον ΣΕΓΑΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ :1979
 ΓΡΑΦΕΙΟ : ΒΑΚΤΡΙΑΝΗΣ 35-Άνω Ιλίσια
 Αρ. Πρωτοκόλλου: 
 Τηλ. 210-7790829

 

Επιστολή – διαμαρτυρία του ΓΑΣ ΙΛΙΣΟΣ προς ΣΕΓΑΣ
  Το σωματείο μας με έκπληξη παρακολουθεί τον τελευταίο καιρό αποφάσεις των οργάνων του ΣΕΓΑΣ που αφορούν γενικότερα τις μεγάλες αποστάσεις και ειδικότερα την αξιολόγηση των αθλητών που ανήκουν στην δύναμη του σωματείου μας ΓΑΣ ΙΛΙΣΟΣ.
  Παρατηρώντας και κρίνοντας με την δικιά μας λογική θεωρούμε πως καμία από αυτές τις αποφάσεις δεν κινείται προς την σωστή κατεύθυνση δηλαδή την οργάνωση και την ανάπτυξη των μεγάλων αποστάσεων στηριζόμενη σε  οργανωμένο σχέδιο με βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Βέβαια αποσπασματικά γίνονται κάποιες προσπάθειες πχ. Γύροι πόλεων που και εκεί δυστυχώς εμπλέκεται το συμφέρον … του καθενός και όχι πάντως του αθλητή!!
  Συγκεκριμένα θέλουμε να εκφράσουμε προς κάθε υπεύθυνο την απογοήτευσή μας για :
 
Α) Τον αποκλεισμό της αθλήτριάς μας Ντενίζ Δημάκη από τον γύρο πόλης στην Σητεία.
Η Ντενίζ δηλώθηκε στις 15/11/2009 για να συμμετάσχει δηλαδή αρκετά νωρίς . Είναι αθλήτρια με Ολυμπιακή συμμετοχή στο Τρίαθλο το 2008 στο Πεκίνο, αλλά και έχει σημαντικές διακρίσεις, επιδόσεις και συμμετοχές με την Εθνική ομάδα και στον στίβο. Σας παραθέτουμε απόσπασμα βιογραφικού: 3η το 2006 στο Παν/νιο πρωτάθλημα 10.000μ, 3η το 2008 στο Παν/νιο Πρωτάθλημα στα 5.000μ, Εθνική ομάδα Ανωμάλου Δρόμου το 2006 και το 2007 αλλά και 3η στον γύρο των πόλεων το 2007. Ήταν 1η επίσης στα 5.000μ της κλασσικής  που διεξήχθησαν στις 8-11-2009 την ημέρα του Μαραθωνίου .Εάν στον εν λόγω αγώνα της Σητείας υπάρχουν τόσο καλύτεροι αθλητές αριθμητικά και ποιοτικά, συμφωνούμε τότε πως έκανε καλά ο ΣΕΓΑΣ που την απέκλεισε.. Εάν όμως όχι τότε για μας υπάρχει θέμα…

Β) Την μη ένταξη της αθλήτριας μας  Μάγδας Καρίμαλη  στο σχεδιασμό.
Το τρέχον αγωνιστικό έτος έκανε επίδοση 2.40.45 στην  Μελβούρνη όπου και κατέκτησε την 2η θέση και 2.42.17 στο Perth της Αυστραλίας που κέρδισε, δηλαδή κατέχει τις δύο κορυφαίες επιδόσεις στην Ελλάδα ! Όλη την χρονιά προσπάθησε σε αξιολογημένους αγώνες να πιάσει το όριο που είχε θεσπίσει ο ΣΕΓΑΣ για ένταξη αθλητών του Μαραθωνίου δρόμου στον σχεδιασμό (2,39..) Το σωματείο μας αδυνατεί να πληρώνει το κόστος των εισιτηρίων της αθλήτριας για να συμμετέχει και σε αγώνες στην Ελλάδα αφού το μεγαλύτερο διάστημα διαμένει στην Αυστραλία.
  Από τον ΣΕΓΑΣ κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει ενδιαφερθεί που γυμνάζεται, τι στόχους έχει , να της πουν εάν την χρειάζονται κλπ  θέλουν δηλαδή έτοιμη επίδοση με μηδέν προσφορά….
  Το σωματείο μας θεωρεί ότι αυτοί που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις ή δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο ή για άλλους λόγους και όχι πάντως αθλητικούς αποφασίζουν έτσι…Ότι και να συμβαίνει από τα δύο δεν συμβαδίζει ούτε με την κοινή λογική, ούτε με την αθλητική ηθική!!!!!
 
Γ) Το σωματείο μας έχει τους προπονητές του απλήρωτους οκτώ μήνες περιμένοντας την χρηματοδότηση του ΣΕΓΑΣ. Γνωρίζοντας τις δυσκολίες που προέκυψαν με την χρηματοδότηση από την ΓΓΑ, κάνει υπομονή αλλά και εύχεται όταν έρθει η εξόφληση της ΓΓΑ, να εξοφληθούν κατά προτεραιότητα και στο ακέραιο οι προπονητές στην δουλειά των οποίων στηρίζεται το αθλητικό μας οικοδόμημα.
     
 
                             Εκ μέρους του ΔΣ

                                                                                                                                                      

                             Η Πρόεδρος
                          Δήμητρα Καντάρη   


Παραθέτουμε μάλιστα άρθρο
της έγκυρης εφημερίδας του Στίβου ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ
 

 ΕΚΟΨΑΝ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΤΗΝ
 ΝΤΕΝΙΖ ΔΗΜΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ
 

Μια από τις  αθλήτριες που κερδίζει συχνά πυκνά τους αγώνες ανωμάλου δρόμου ή τους ανώμαλους η Ντενίζ Δημάκη κόπηκε από τους διοργανωτές του αγώνα στην Σητεία που την θεωρούν... ξένο σώμα στον κλασσικό αθλητισμό.
Επειδή είναι αθλήτρια τριάθλου δεν την έβαλαν μέσα στις συμμετέχουσες αν και πάντα είναι στην Εθνική Ομάδα Ανωμάλου Δρόμου αλλά και στην τριάδα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 10.000μ. Ακόμα και πάλη  να έκανε τι σχέση έχει αυτό με την αγωνιστική της πορεία στον στίβο? Σε τελική ανάλυση και ο σύζυγος της είναι ο μαραθωνοδρόμος Χρήστος Βαξεβάνης που έχει λιώσει...στα στάδια και η Ντενίζ Δημάκη η οποία έχει βοηθήσει την Εθνική Ομάδα σε πολλούς αγώνες.
Τέτοιος ρατσισμός είναι ανεπίτρεπτος. Σε έναν αθλητή βλέπεις τις δυνατότητες του και όχι από ποιο άθλημα προέρχεται. Μήπως να δίνουν και πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων?

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 27-11-2009            

by CUBIX
Running News Τρέξιμο